Trimning af hund

Jeg søgte efter en professionel hundeklipper i København og område. Bevares, jeg kunne godt have betalt de næsten 800 kroner den ene gang. Men sagen er, at min hund får brug for trimmer flere gange om året. Derfor var jeg nødt til at finde et alternativ til hundefrisør.

Mit blev en elektrisk hundetrimmer. Den koster måske lidt mere end en tur hos den professionelle klipper. Men til gengæld kan jeg bruge den i flere år. Ja, måske hele hundens liv og lidt til. Jeg fandt et par tips online. Der er videoer og gode artikler, som forklarer, hvad man skal gøre. De første par gange kan det være lidt svært. Også fordi hunden måske ikke lige er klar over, hvad der foregår. Nogle af de firbenede kan ligefrem være bange for den summende lyd fra klippemaskinen. Det problem er der dog råd for. Start maskinen på behørig afstand. Hvis hunden viser frygt, bør man forøge distancen. Hav et par godbidder klar som positiv belønning. Der drejer sig ikke om, at hunden skal “trøstes”. Trøst aldrig, den vil bare “tænke” “der er da noget helt galt her”. Men lær den, at din elektriske klippemaskine ikke medfører ubehag eller negative associationer. Nogle hunde med lang pels kan faktisk godt lære, at det kan være ganske fornøjeligt at få alt den tunge pels væk, eller rettere: Noget af den. I sommervarmen er det ikke sagen for en hund at have for meget pels. Jeg har set en Cocker spaniel, som havde så meget lang pels ved poterne, at den trådte i sin egne hundehår, når den gik. Efter en rask hundeklipning begyndte den lystigt at løbe rundt i haven. Det var, som om den endelig var blevet fritaget for denne byrde. En klods om benet kunne man næsten sige. Det samme gælder for andre langpelsede hunde, fx golden retriever og langhåret hønsehund. Selv hunde med halvlang pels kan have problemet, fx berner sennenhunde. Hundeklipning er godt for vovsen. Det bevirker også, at du bedre kan opdage utøj på hunden, fx lopper eller skovflåter (nogle kalder de tæger). Du opdager også bedre eventuelle sår og udslæt i hundens pels, når du giver dig tid til seriøs pelspleje.

Hår omkring øjnene. Nogle hunderacer har det problem, at hundehårene vokser voldsomt omkring øjnene. Det kan bevirke, at dens udsyn bliver hæmmet. Når man klipper omkring øjnene, er det vigtigt at være forsigtig, så den ikke oplever angst for klipperen.

Afstandskamme og klippeskær

For at kunne udføre en rigtig hundetrimning er det vigtigt at have de helt rigtige afstandskamme og klippeskær. I butikkerne er de delt op efter mærke og model. Hvis du har en Moser hundetrimmer, findes der skær, som passer helt præcist til netop det mærke. Spørg evt. ekspedienten. Det er meget nemmere at arbejde med trimning, når udstyret er i orden.

Comments are closed.