Skal man vælge transportbur i stål, plastik eller stof?

Det er et spørgsmål, som især nyere hundeejere stiller sig selv. Der er ikke noget enkelt svar på, hvad der er bedst. Men der er fordele og ulemper ved de forskellige bure.
Bure i stål
Stålburene er normalt billige. Til små hunderacer kan man ofte få dem til 300 kroner. Ulempen ved stålbure er, at de rasler i bilen, men dette problem kan løses ved at spænde det godt fast. Et stålbur er solidt og nemt at holde rent. Det er desuden let at placere vandskåle og foderskåle på siden af det.
Bure i plastik
Denne type hører også til i den billige ende, men de er ikke helt så solide som stål- og alubure. Plastikbure er lette og derfor meget nemme at bære rundt på. De fleste kan deles i to, således at man kan bruge bunden som hundeseng. På denne måde kan din hund vænne sig til at være i buret, før I tager den første køretur. De såkaldte IATA-godkendte bure i plastik er ofte af plastik. Den nævnte godkendelse betyder, at de er godkendt af de fleste flyselskaber til transport i fly / flyrejser.
Bure i stof
Der er egentlig ikke tale om bure, men om hundetasker. De er i sagens natur meget nemme at bære rundt på, men er ikke lige så solide som de andre. I forhold til sikkerheden er det ikke det bedste. Man bør altid placere dem bag et sæde, for de kan ikke holde så meget på hunden som de solide bure. Personligt foretrækker jeg de to andre typer, men det er måske også en smagssag. Mange af dem fås i smarte designs.
Sikkerhed under transport
Det er ikke alle hundeejere, som er klar over, hvor farligt det kan være at have en hund fritgående i bilen. Hvis man kolliderer, presses den frem i kabinen med fuld kraft. Det kan være meget farligt for de andre personer i bilen, og det kan derfor på det kraftigste anbefales at bruge transportbure i bilen. Der findes videoklip på Youtube, hvor man kan se, hvad der sker, når en “hundedummie” sættes i en bil, som kører ind i en væg. Det er meget voldsomt.
Seler til hunde er ikke optimalt. De kan være vanskelige at få til at sidde ordentligt, og hunden kan let blive urolig, når den sættes fast. Seler er til mennesker, ikke til hunde eller katte.
Gitter til stationcar
Et godt alternativ til en stationcar er gitre til adskillelse af bagagerummet og sædet. Det giver lige så god beskyttelse, fordi hunden er bag bagsædet. Sørg for, at gitteret er monteret rigtigt, så hunden ikke hopper over. Det kan virke meget forstyrrende på føreren, når hunden render frit rundt. Især store og livlige hunde.
Skal hunden vænne sig til buret?
Nogle hunde piber og gør, når de er i deres bur. Dette problem burde forsvinde efter 10 – 20 ture. Sørg blot for, at de første ture bliver korte og fører videre til de positive oplevelser for hunden, fx ture til hundeskoven eller træning. Så opdager de hurtigt, at det giver mulighed for gode oplevelser til hunden. Det gælder om at danne positive associationer mellem buret og alt det, som hunden elsker at lave. Hav tålmodighed, og lær hunden, at den komme ud efter kort tid. Mine hunde fik ikke mere end 4-5 ture, før de havde vænnet sig til turen i bilen. I dag ved de godt, at en tur på landevejen er en tur videre til andejagt eller ture på engene.
Andre fordele ved transportbure i bilen
Sikkerheden er ikke den eneste fordel. Det er også nemmere at holde en bil ren, når man bruger et bur. Man holder hunden på et begrænset område, og dens ting kan placeres i buret, således at de ikke roder andre steder. Jeg foretrækker i øvrigt at smide et kødben derind, men hvis du har flere hunde, bør være lidt påpasselig med dette, da nogle hunde kan komme i konflikt om, hvem der skal have benet.
transportbur-stal-plastik-eller-stof-hvad-er-bedst

Liste med BMW-modeller:

325CI
325I
325XI

330CI CONVERTIBLE
330I

525I
525XI
530I
530XI
530XI SPORT WAGON
550I
650CI
650CI CONVERTIBLE
750LI
760LI
M3
M3 CONVERTIBLE
M5
M6
MINI COOPER
MINI COOPER CONVERTIBLE
MINI COOPER S
MINI COOPER S CONVERTIBLE
X3
X5
X5 4.8IS
Z4 3.0 SI COUPE
Z4 3.0I
Z4 3.0SI
Z4 M ROADSTER

Comments are closed.