Racehunde – De ti kategorier (FCI)

Når man skal vælge en hunderace (eller blot ønsker at vide lidt om dem), at det en god idé at se på de ti kategorier, som Dansk Kennel Klub arbejder med:

1 – Hyrde og Kvæghunde

2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

3 – Terriere

4 – Gravhunde

5 – Spidshunde

6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

7 – Stående jagthunde

8 – Apporterende jagthunde

9 – Selskabshunde

10 – Mynder

Når man ved lidt om disse kategorier, er det meget nemmere at træffe et kvalificeret valg. Hvis man eksempelvis er helt sikker på, at man ikke skal bruge hunden til jagt, så kan det være en god idé at undgå jagthunderacerne og vælger fx en hyrdehunderace. For jagthunderacerne har i sagens natur stærke drifter mod vildt i naturen. Det betyder, at man skal træne den meget grundigt til at stoppe eller komme, når man er ude. Jagthundene har et højt energiniveau, hvilket man kan se, så snart den kommer ud af sit transportbur. Det vil alt andet lige være nemmere med en hyrdehund eller selskabshund, selv om disse også skal aktiveres hver dag.

Træning af racehunde

Jeg vil anbefale, at man tager til en træningsklub, som arbejder specifikt med den pågældende racehund. For så ved træneren lidt mere om, hvilke egenskaber den har, og hvordan den skal trænes.

Blandinger eller racehunde?

Jeg har begge dele, og begge dele er lige godt. Dog vil jeg sige, at fordelen ved racehunden er, at man får lidt nemere ved at forudsige dens egenskaber og temperament – og neturligvis også udseende.

Følg dette link, hvis du vil læse om racerne. Der er også artikler om hundetræning.

Er det synd for hunden at bruge bure i bilen

Leave a Reply

Your email address will not be published.