Korrekturlæsning af speciale

Der er næppe nogen tekst, som er vigtigere at korrekturlæse end et speciale. Så snart teksten ligger på censorernes bord, går den kritiske læsning i gang. Og den er virkeligt kritisk.

Selvom der er forskel på, hvor meget vægt man lægger på sproglig korrekthed, er korrektur eller tekstredigering uden tvivl et led, som man ikke skal skynde sig igennem. Og netop skynde sig er, hvad mange gør. Ganske enkelt fordi mange undervurderer, hvor lang tid det tager at færdiggøre et speciale.

Det er ærgerligt. For rigtig mange gode pointer og analyser bliver skæmmet af stave- og grammatikfejl. Et godt indhold må nødvendigvis lægges ned i en god sproglig form.

Og så er der i øvrigt tale om forhold, som ligger helt inden for det indiskutable. Sprogfejl er med andre ord ofte et forhold, som ikke kan tale sig fra. Når de er der… ja, så er de der, og det er ikke muligt at argumentere for, at en bogtitel bare kan staves med lille, eller at en ordgentagelse blot er ligegyldigt.

Prisen på korrekturlæsning af speciale kan for en studerende virke høj. Men tro mig. Når du står med uddannelsesbeviset i hånden og har fået et job med akademisk lønning, så synes du ikke længere, at det er noget stort beløb.

Comments are closed.