Hunden gør i haven. Hvad gør man?

Når hunden gør i haven, har du et problem. Dine naboer har juridisk ret til ikke at høre på sådan et spektakel. Hvis du ikke får den til at holde op, er der kun meget uønskelige muligheder tilbage: Du kan flytte, eller du kan tage den sidste tur til dyrlægen.

Sådan gør man

Vær klar!

Så snart hunden begynder at gø, skal du have fat i den. Tag hårdt fat i nakken, og løft op, mens du trækker den ind i huset. Lad den blive inde i min 5 minutter, og lad den så komme ud igen. Herefter gentages øvelsen, hvis larmen kommer (og det gør den på et eller andet tidspunkt). Altid ind, når den gør.

Hvis du har en hund, som stikker af, når du forsøger at afrette den, er det en god ide at sætte en tynd snor på. Jeg foreslår 5-6 meter. Så får du lettere fat på den, når den gør.

Vær opmærksom på…

At mange såkaldte hundepsykologer og hundetrænere vil forsøge at forvirre dig, hvis du spørger, hvordan man får en hund til at holde op med at gø.

De vil sige, at du skal råbe nej og maske pjaske lidt vand på den med en vandpistol. Andre giver dig lange forklaringer omhandlende de forskellige årsager, der er til, at hunden gør.

Og i nogle særligt tåbelige tilfælde vil de ligefrem anbefale dig en eller anden bog om hundetræning. Men din hund bliver ikke lydig, fordi du sidder i lænestolen med en bog. At læse en bog om problemer er blot at udsætte det. Kom heller i gang med det samme.

Hvorfor gør hunde?

Det er rigtigt, at de nogle gange gør, fordi de keder sig. Og hvis dét er tilfældet, bør du aktivere din hund noget mere med lange friture og leg. Nogle gange gør for at få opmærksomhed, og andre gange er det et “alarmkald”. Det sidste sker oftest, når din hund ser en anden hund, og nogle gange når de ser mennesker eller hører larm. Uanset årsagen skal den lære, at den ikke skal gø. Hvis din hund står for meget i hundegård, er det vigtigt, at den kommer ud flere gange om dagen. Men en sådan kedsomhed i en hundegård, kan man ikke forvente andet, end at den larmer.

Vagthund?

Nej, din hund bliver ikke en ringere vagthund, fordi du får den til at holde op med at gø. Den bliver bedre. For den bliver bedre til at finde ud af, hvornår der virkeligt er en grund til at gø.

Hund i bilen – Transport

Læs også om hundegårde: Hundegaardtilsalg.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.