Godt, men dyrt

Jeg har fået min hund klippet hos en professionel hundefrisør. Arbejdet blev gjort godt og grundigt, og hun havde god sans for hunde. Men det var dyrt. I nærheden af de 1000 kroner, når det hele er med. Dvs. klipning, negleklip og diverse former for hundeshampoo.

Jeg er glad for resultatet, men nu er jeg alligevel gået over til at gøre det selv. Det kræver, at man anskaffer sig en elektrisk hundetrimmer og lidt hundeshampoo. Med lidt træning kommer man hurtigt til at gøre det næsten lige så godt som de profesionelle. Jeg købte en maskine hos denne butik. Hurtig levering m.m. – og så var jeg i gang. De første par gange skal hunden lige vænne sig til lyden af maskinen. Men hvis man er tålmodig og tager sig god tid, så får man hurtigt et godt forhold til det. Det handler om grundlæggende psykologi, adfærdspsykologi: Den firbenede skal forbinde klipning med noget positivt, det kunne fx være små stykker kød eller lignende. Meg af hundens verden handler om associationer, dvs. at den forbinde det ene med det andet. Fx hundesnor med gåture eller raslen med poser med godbidder.

Sagen er, at når man har en hund med lang pels (Golden Retriever), så er det meget dyrt at komme til hundefrisør, uanset om det så er i København eller Esbjerg. Det tager nemlig tid, og derfor den høje pris. Med andre racer som fx Labrador er det noget andet. Der er ganske enkelt ikke så meget at arbejde med. Den slags tænkte jeg ikke over, da jeg gik efter racehunde.

Se også: bure til hunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.