Første gang jeg havde hvalpen med i bilen

Min bretonhvalp var ikke vil med at komme med i bilen. I hvert fald ikke de første par gange. Jeg brugte ikke et transportbur til den. Havde bare et gitter til at adskille det bagerste rum i min Peugeot 308 SW Stationcar.

Den peb og hylede, og jeg vidste ikke helt, om jeg burde holde et par steder for at lade den komme lidt ud. Men det er jo ikke nødvendigvis en god idé, for så lærer hunden vel bare, at den kommer ud, hver gang den hyler. Nej, korte ture og så ud at gå langt og løbe frit rundt. Det virker.

Efter få ture holdt den op med at larme i bilen. Det kan også godt være, at det havde en god effekt, at den anden hund var med. Det har nok virket betryggende på den, at den ikke var alene i rummet i bilen.

I dag er den meget glad for at komme ind i bilen. Man behøver blot at åbne lågen, og så springer den hurtigt ind. Det er lige meget, om der står et transportbur derinde. Bare den får lov at komme med på turen. Det betyder måske også en hel del, at der er tale om en jagthund, som meget gerne vil med på Dianas stier. Når først den opdager, at den skal være i bilen for at komme på jagt, så lægger den hurtigt to og to sammen.

Det er nødvendigt at have en spand vand i bilen, så den altid kan tage vand til sig. Jeg fastmonterede spanden og opdagede, at det er noget bedre at have én, som kan tages af. For nogle gange vil jeg gerne holde hundene uden for bilen, fx hvis det er for varmt. I disse tilfælde er det faktisk lidt træls, hvis man ikke lige kan sætte vandskålen ned til dem, fordi den er skruet fast indenfor. Nej, jeg er gået over til at have én, som kan flyttes. Nogle gange skal den jo også vaskes, for der kommer snavs og hundehår i den efter nogle dage.

Jeg foretrækker at købe mine hundeartikler online. Tidligere gik jeg uden om salget på nettet, men i dag er det blevet tydeligt for mig, at der er et meget større udvalg og ofte bedre priser på nettet. Så online handel er blevet mit valg.

Transportbur til hund

Siden kan kommenteres nedenfor.

Comments are closed.