Er det synd for hunden at bruge bur i bilen?

Da jeg med ubeskrivelig glæde blev hundeejer for 8 år siden, syntes jeg, at det var helt okay bare at lade hunden sidde på bagsædet. Eller hvis konen ikke skulle med, så på forsædet ved siden af. Jeg har billeder, hvor den sidder og kigger ud på køreturen.

Men gennem årene er det gået op for mig, at det kan være lidt farligt at transportere hunden på denne måde. Eller rettere: Det kan være meget farligt. Jeg fik det godt nok at vide af flere hundeejere. Altså at det kunne være meget farligt for de andre passagerer. Men der var vel to grunde til, at jeg ikke rigtigt reagerede på det. For det første var jeg ikke klar over, hvor farligt det kunne være, og for det andet var jeg jo nok én af dem som et eller andet sted tænkte “uheld, det er da noget, der sker for naboen”.

I dag har jeg fået et andet syn på det. Nu tænker du nok, at jeg vil til at fortælle en eller anden skrækhistorie om uheld med hunde i bilen. Men nej, jeg har heldigvis ikke oplevet på mine ture. Men jeg ved, at det kan ske lige pludseligt. Desuden har jeg set undersøgelser, der viser, hvor farligt det kan være, hvis man kører galt, og der er en løs hund i bilen.

Jeg startede med at finde nogle helt særlige hundeartikler, nemlig seler til hunde. Men dette kom jeg hurtigt væk fra. Det var, som om hunden aldrig helt kunne vænne sig til en hundesele. Og ærlig talt: Hvad sker der egentlig, hvis man støder sammen med en anden bil, mens hunden sidder i en sele? Hjælper det overhovedet noget?

Nej, det eneste rigtige var et transportbur. Så kunne jeg være på den sikre side, når hunden skulle med ud at køre. Jeg fandt en god webshop. i øvrigt skal jeg lige sige, at jeg dengang var meget mere tilhænger af fysiske butikker til hundeartikler. Så kunne man jo ikke bare se varerne, man kunne også rør ved dem og snakke med en sælger i butikken. Men der er bare én ting, som gør, at online butikker er bedre, når man handler ting til hunde: Det store udvalg. Og måske også prisen, i hvert fald kan man sige, at når der er så mange varer og butikker, så er der også bedre chance for at finde én, som har sat den pågældende vare ned i pris. Ja, nogle har ligefrem udsalg i deres butik.

I dag føler jeg mig mere sikker, når jeg kører.

Kan hunden vænne sig til det?
Ja, ingen problem. Vær opmærksom på, at den kan have lidt svært ved det de første par gange. Men hunden ved jo godt, at turen i bilen er lig med gode oplevelse ud i det fri og til træning m.m. Den danner hurtigt en association mellem buret og alt det gode. Efter nogle uger vil du se hunden springe ind i buret frivilligt, når du åbner bilen.

Hvis du vil købe et bur et sted, hvor der er stort udvalg, så tjek den her side om transportbure: Super: www (god). Eller denne: www

Comments are closed.