Bange for hundetrimmeren?

Hvis din hund er bange for en elektrisk hundetrimmer, så er den ikke den eneste. Nogle hunde kan ikke lide lyden af maskiner, der summer. Men heldigvis kan man hjælpe de fleste, for ikke at sige dem alle. Det sidste er måske lidt af en overdrivelse. Men man kan i hvert fald hjælpe langt de fleste.

Man begynder med at tænde den elektriske hundetrimmer på behørig afstand. Smid evt. et par godbidder, eller leg lidt med hunden. Den første dag er der ingen grund til at begynde med selve trimningen. Lad den blot høre den elektriske lyd, og lad den få en association til noget positivt.

Efter nogle gentagelser nærmer man sig hunden, eller lader dén nærme sig klipperen. Du bør kunne fornemme, hvornår hunden er klar til at få trimmet de første par totter. Den tættere trimning, hvor man sætter afstandskammen helt ned til huden, bør man vente med, til den er helt roligt omkring sin trimmer.

På Mosers hjemmeside er der en guide, som viser dig, hvilken klipper du bør købe. Guiden virker således, at man i en formular vælger, om hunden er ruhåret, har lang pels, underuld osv. Herefter kan man se, om der er en Moser 50 Max eller en helt anden, der passer. Se siden her: her

Trimning af pels hund

Leave a Reply

Your email address will not be published.